Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Pulykazúzaleves mákos gombóccal 2008.05.28. fotó: Sárközy György
Pulykazúzaleves mákos gombóccal
Hozzávalók: 40 dkg pulykazúza • 2 sárgarépa • 2 fehérrépa • 1 vöröshagyma • só • őrölt bors • fél csokor petrezselyem zöldje. A gombóchoz: 20 dkg burgonya • 1 evőkanál liszt • 2 evőkanál mák • 1 tojás.
A zúzát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk, és bő vízben leforrázzuk. Első levét leöntjük, utána kb. 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor félpuha, beletesszük a kockákra vágott sárga- és fehérrépát meg a megtisztított vöröshagymát egészben (a hagymát a végén kivesszük). A levest megsózzuk, borsozzuk, és lassan, csendesen főzzük. Közben a burgonyát megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, még forrón áttörjük és hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a tojást, a lisztet meg a mákot, majd az egészet összedolgozzuk. Vizes kézzel vagy evőkanállal kis gombócokat szaggatunk a lassan fövő levesbe, és kb. 5 perc alatt kifőzzük. Apróra vágott petrezselyemmel meghintve, forrón tálaljuk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu