Vidék íze

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2008. 12. 11. csütörtök2008. 12. 11.

Kép: Gazdag dagadó 2008.11.05. fotó: Sárközy György

Vidék íze
Gazdag dagadó 2008.11.05. fotó: Sárközy György

Dagadó gazdagon

Hozzávalók 6 személyre:
1 egész dagadó, csipetnyi oregano, 5 tojás, 30 dkg darált hús, 3 csirkemáj, 20 dkg gomba, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál őrölt bors, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, só, 30 dkg füstölt kolbász

A felszúrt dagadót besózzuk, a belsejét oreganóval bedörzsöljük, azután félretesszük. A csirkemájat szintén megfőzzük, s ha kihűlt, a 3 kemény tojással együtt kockacukor nagyságúra vágjuk. A darált húst sóval, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk az apróra kockázott gombát és vöröshagymát, a tört fokhagymát és a két felvert tojást. A masszát jól összegyúrjuk, majd beletesszük a májat és a főtt tojást. Az összedolgozott töltelékkel megtöltjük a dagadót, és a kolbászt belenyomjuk úgy, hogy végig érjen. Hústűkkel a végét összefogjuk. Alufóliába csavarjuk, 180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. Ha levet engedett a hús, a fóliából kibontva megpirítjuk a tetejét. Megkenhetjük tejföllel vagy citromlét csepegtethetünk rá. Kihűlés után felszeleteljük, rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek