
Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Kép: Pulykahúsos gersli 2008.11.21. fotó: Németh András Péter
Pulykahúsos gersli
Hozzávalók: • 60 dkg pulyka felsőcomb (csont nélkül) • 1 nagy vöröshagyma • 1 kávéskanál fűszerpaprika • 3-4 gerezd fokhagyma • só • őrölt kömény • 3 sárgarépa • 5 dkg tökmag • 30 dkg hántolt árpa (gersli) • olaj
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és 2 evőkanál felforrósított olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockákra vágott pulykahúst, és azzal tovább pirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, összekeverjük, és zsírjára pirítjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sóval, őrölt köménnyel és zúzott fokhagymával ízesítjük. Lefedjük, és lassú tűzön pároljuk. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vagy karikákra vágott sárgarépát, és az egészet puhára pároljuk. Végül a tetejére szórjuk a hántolt tökmagot. A gerslit átmossuk, majd bő, sós vízben (1 rész gerslihez 2,5 rész vizet adva), lassú tűzön puhára főzzük. Amikor a pulykaragu és a gersli is elkészült, egy nagyobb edényben összekeverjük a kettőt. Szükség szerint utánízesítjük, és fedő alatt félórát pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu