Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 03. 26. csütörtök2009. 03. 26.

Kép: Káposztás-húsos kalács 2009.01.16. fotó: Németh András Péter

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Káposztás-húsos kalács 2009.01.16. fotó: Németh András Péter

Káposztás-húsos kalács 
Hozzávalók: A tésztához: • 1 kg liszt • 20 dkg margarin • 5 dkg élesztő •
1 kávéskanál só • 2 evőkanál cukor • 1 tojás • 3-4 dl tej • 1 tojássárgája a kenéshez. A töltelékhez: • 1 kg savanyú káposzta • 10 dkg zsír • 30 dkg darált sertéshús • só • kevés pirospaprika • késhegynyi bors

A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a  felfuttatott élesztőt meg a többi hozzávalót. Annyi tejet öntök hozzá, hogy könnyen dagasztható legyen. A kidolgozott tészta tetejét meglisztezem, és meleg helyen megkelesztem. A savanyú káposztát átmosom, kicsavarom, és kevés zsíron (nem olajon!) megpirítom. A darált húst kevés zsírban átsütöm, a kettőt összeöntöm, ízesítem kevés őrölt paprikával, sóval és pici borssal. További 10 percig együtt sütöm, majd hagyom kihűlni. A tésztát három részre osztom, lisztezett deszkán kinyújtom, és megkenem a töltelékkel. Feltekerem, mint a bejglit, a tetejét megkenem tojássárgájával, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütöm.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek