Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.
Börzsönyi gombás sertésmáj Matutkakabátban
Hozzávalók: A májas raguhoz: 50 dkg sertésmáj • 1 nagy fej vöröshagyma • 1-2 gerezd fokhagyma • 20 dkg gomba • só • bors • majoránna • mustár • olaj • liszt a sűrítéshez • fűszerpaprika (lehet csípős is) • 2 dl tejföl • 20 dkg kenyérszalonna
A matutkához: 50 dkg burgonya • só • bors • 15 dkg liszt • 1 tojás • olaj a sütéshez
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a kockákra vágott hagymát, a fokhagymát és a megtisztított, felszeletelt gombát. Sóval, borssal, majoránnával fűszerezem, megszórom kevés liszttel, és pici vizet öntök rá. A mustárral pikánssá ízesítem. Inkább ragus legyen, mint mártásos. A májat csíkokra vágom, külön serpenyőben, forró olajon megpirítom. Megszórom fűszerpaprikával, borssal és majoránnával, majd egy percig beleforralom a raguba. Sózni csak a legvégén kell, így nem lesz kemény a máj. A matutkához a nyers burgonyát lereszelem, sózom és borsozom. Tojást és lisztet teszek hozzá, majd kevés olajon nagy lepényeket sütök belőle. Az elkészült forró májas ragut beletöltöm a frissen sütött matutkába, úgy, hogy az egyik felét rá tudjam hajtani a ragura. A tetejét mustáros tejföllel meglocsolom. Adagonként kenyérszalonnából készült kakastaréjjal koronázom.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu