Kóstoljon bele a vidék ízébe!

A Vidék íze gasztronómiai magazin finom receptjei közül ajánljuk.

ABC2009. 07. 16. csütörtök2009. 07. 16.

Kép: Egyben sült pulykacomb tokajis sárgabarackraguval NAP

Kóstoljon bele a vidék ízébe!
Egyben sült pulykacomb tokajis sárgabarackraguval NAP

Egyben sült pulykacomb tokajis sárgabarackraguval

Hozzávalók: 1 pulykafelsőcomb, só, rózsabors, ˝ dl méz, 2 dl édes tokaji bor, 1 kis csokor kakukkfű, 1 narancs, 40 dkg sárgabarack, olaj

A kicsontozott pulykacombot bedörzsöljük sóval, durvára őrölt rózsaborssal, és meglocsoljuk olajjal. Fóliába csomagoljuk, beletesszük egy tepsibe vagy egy tűzálló tálba, kevés vizet öntünk mellé, és 120-130 fokos sütőben körülbelül két óra alatt megsütjük.

Egy serpenyőben karamellizáljuk a mézet, felöntjük a fehérborral, és addig forraljuk, amíg sűrű sziruppá áll össze. Hozzáadjuk a narancs levét meg a száráról lecsipkedett kakukkfüvet, és egy pillanat alatt az egészet összeforraljuk. Beletesszük a cikkekre vágott sárgabarackot, és a gyümölcsöt átforgatjuk, felforrósítjuk az illatos, mézes mártásban. Tálaláskor ezt a ragut szedjük a felszeletelt hús tetejére. Köretnek burgonyapürét vagy krokettet adunk mellé.
 

Ezek is érdekelhetnek