Reggeli csajszik…

Nem tudom, mikor jön el az az idő, amikor találhat az ember egy nézhető reggeli műsort a tévécsatornák közt kapcsolgatva.

ABCUjlaki Ágnes2009. 07. 24. péntek2009. 07. 24.
Reggeli csajszik…

Az m1-en a Nap-kelte igyekszik minden közéleti témával foglalkozni, de mivel az egyik – jelenleg éppen erősebben támogatott – politikai oldal egyáltalán nem szerepel benne, hát már szinte nevetségesen féloldalas. (Amúgy ez nem a műsor akaratából van így, hanem a legnagyobb ellenzéki párt sértődött meg rájuk olyannyira, hogy már vagy hat éve bojkottálja. Igaz, a sértődés sem volt egészen ok nélküli.) A Mokkában az érdekes témák váltakoznak a felszínes bárgyúságokkal. A két műsorvezető férfi közül Azurák Csaba a valóban tévés újságíró, Kárász Róbert pedig Havas Henrik reinkarnációja, mármint ami a nyegleséget és durva humort illeti. Másban még nem sikerült utolérnie. A két nő közül Demcsák Zsuzsa meleg, kedves egyénisége kellemes, bár néha ilyeneket bakizik: „Ma már van villany a faluban? Nincs? Na és áram?” Liptai Claudia talpraesett nő, akinek vág az esze, nagy a képernyős rutinja, de a csatorna és a bulvársajtó agyonhasználja, ami nem tesz jót neki.

Az RTL Klub Reggelije egyáltalán nem tart igényt arra, hogy bárki is komolyan vegye, könnyed és laza akar lenni. Nyilván ennek jegyében tesz meg műsorvezetőnek olyan hölgyeket, akik „csak csajok”. Nehéz megérteni, hogy Horváth Éva volt szépségkirálynő például mivel érdemelte ki e posztot. Kétségtelenül dekoratív nő, akinek azonban fogalma sincs az interjúról, s még az igazán alacsonyra tett lécet sem ugorja meg. Csajszis csacsogással akasztja meg a beszélgetéseket. Ma például a következőt hallottam. Stohl András felkonferálta a vendégeket, akik önfeláldozóan mentettek ki egy kislányt a folyóból, majd mondaná tovább, de a szép Éva emígyen alakítja a párbeszédet: „Te önfeláldozó vagy?” „Mi?” „Hát hogy tudnád-e magadat feláldozni?” „ Hát… öö… merem remélni.” Ilyen beszélgetéseket persze nap mint nap hallhatunk a kereskedelmi tévékben, na de éhgyomorra?! Pedig a szépség önmagában nem hátrány, Ördög Nóra és Peller Mariann például mindketten nagyon csinosak, amellett rátermettek is. De Horváth Évának maradnia kellett volna a lottószámkihúzó vagy a Szerencsekerék-forgató szerepkörnél. Esetleg a világbékéről értekezhetne.

Amúgy meg akármilyen könnyű egy műsor, a vezetése nem játék. Ha nincs meg a hozzávaló tudás, legalább legyen meg az egyéniség. Csak csajszinak lenni manapság kissé kevés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek