Istennő a konyhában

Imádja az életet és az ételeket. Nigella Lawson az egyik legsikeresebb angol sztárszakács. Megismerkedhetünk vele az Extra Finomságok receptújságban.

Család-otthon2008. 05. 23. péntek2008. 05. 23.
Istennő a konyhában

Utánozhatatlan – és édes. Édes, mint a sütijei, mert természetes. Mondja is: „Nem vagyok szakács. Még csak nem is végeztem hasonló iskolát. A végzettségem: evő.” Ehhez képest ez az iskolázatlan szakácsmesterség manapság egész szépen hoz a konyhára, amit mi sem bizonyít ékesebben, mint Nigella Lawson töretlenül ívelő karrierje.
A 48 éves sztárszakács egy tehetős konzervatív politikus és egy milliomos nő lányaként látta meg a napvilágot 1960. január 6-án, Londonban. Nigella mindig is hangoztatta: ő megdolgozik a pénzéért. A siker és a vagyon ellenére nem kényezteti el korábbi házasságaiból született gyermekeit. A sztárszakácsnő második férjével, a 66 esztendős Charles Saatchi marketingguruval – és gyerekeivel – egy 2,4 milliárd forintot érő londoni luxusotthonban lakik.
Szóval van mit a tejbe aprítaniuk: nem csoda, ha Nigella kamrája roskadozik minden egzotikus és hazai finomságtól. Műsoraiban a legjobb alapanyagokat használja – még akkor is, ha az nem tanyasi tojás, hanem éppen konzerv vaníliaszósz. Véleménye szerint: „Nem kell konyhatündérek legyünk – de egy almás pite erejéig érezhetjük úgy magunkat, mintha mi lennénk a legjobb szakácsnők.”
A hozzávalókat Nigella igazán jól keveri, hisz szakácskönyveivel és tévéműsoraival több milliót keresett már. Egy csipet csokikrém, egy csinos kardigán, finoman meghintve természetességgel. Mintha éppen az éjszaka közepén szaladt volna le selyempizsamában a hűtőhöz. Mintha nem lennének kamerák, amikor nyalakodik, malacfület rág – s nem szégyell kézzel enni. Erotikus vágyálomként képes beszélni deszszertekről, szerelemmel egy-egy fűszerről. Mindez persze meglátszik rajta… Ennek dacára élénk színű blézereket, kardigánokat visel, amelyek derékig érnek egy hosszabb, sötétebb póló felett, és éppen csak középen záródnak – egy-két gombbal. Így kiemeli dekoltázsát, miközben jötékonyan takarja a csípőjét és a pocakját. Úgyhogy ne is tagadjuk – akárhány éves is –, Nigella a szépségesen fotózott műsorok közepette is vonzóbb azoknál a csontsovány modelleknél, akiket meggyötört a napi fogyókúrázás.
Ha Nigella Lawson ételei mennyeiek, akkor ő a konyhai istennő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek