Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Szerencsére javuló tendenciát mutat az egészségtudatosság hazánkban, ugyanis ma már négyből három honfitársunk figyel az ételek testsúlyra gyakorolt hatására.
Az adatok azt bizonyítják, hatásosak a egészségtelen életmód ellen indított kampányok. Igaz, a siker csak lassan érkezik el, a GfK Hungária vonatkozó vizsgálatainak adatai szerint tízből ma már egy honfitársunk étkezik a korszerű orvostudományi ismereteknek megfelelően, és összességében négyből hárman figyelnek az ételek testsúlyra gyakorolt hatására.
Az étkezés az egyik olyan terület, ahol az egészségességnek egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítunk. Hazánkban ezt a legtöbben zöldségek, gyümölcsök, tej és tojás rendszeres fogyasztásával oldják meg, azonban az étrend-kiegészítők és a bioélelmiszerek is egyre népszerűbbek.
Fejlődnünk viszont még van hova az úgynevezett funkcionális élelmiszerek terén, melyek az egészséget bizonyítottan javító tápanyagokat tartalmaznak valamilyen hozzáadott formában. Itthon a lakosság mindössze egyharmada próbált ki valaha ezek közül az élelmiszerek közül legalább egyet.
Leginkább a joghurtok, margarinok, reggeli cereáliák és teák fogyasztása jellemző itthon, de népszerűek a valamilyen egészségüzenettel rendelkező termékek is. Ezek annyiban térnek el a funkcionális élelmiszerektől, hogy ugyan nem tartalmaznak az egészségre bizonyítottan kedvező hatású adalékokat, ám kommunikációjukban megjelenik az egészségesség, mint érv. Erre pedig úgy tűnik, vevők vagyunk.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu