Egyre fontosabb az egészségünk

Szerencsére javuló tendenciát mutat az egészségtudatosság hazánkban, ugyanis ma már négyből három honfitársunk figyel az ételek testsúlyra gyakorolt hatására.

Család-otthonKovács Réka2013. 08. 31. szombat2013. 08. 31.
Egyre fontosabb az egészségünk

Az adatok azt bizonyítják, hatásosak a egészségtelen életmód ellen indított kampányok. Igaz, a siker csak lassan érkezik el, a GfK Hungária vonatkozó vizsgálatainak adatai szerint tízből ma már egy honfitársunk étkezik a korszerű orvostudományi ismereteknek megfelelően, és összességében négyből hárman figyelnek az ételek testsúlyra gyakorolt hatására.

Az étkezés az egyik olyan terület, ahol az egészségességnek egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítunk. Hazánkban ezt a legtöbben zöldségek, gyümölcsök, tej és tojás rendszeres fogyasztásával oldják meg, azonban az étrend-kiegészítők és a bioélelmiszerek is egyre népszerűbbek.

Fejlődnünk viszont még van hova az úgynevezett funkcionális élelmiszerek terén, melyek az egészséget bizonyítottan javító tápanyagokat tartalmaznak valamilyen hozzáadott formában. Itthon a lakosság mindössze egyharmada próbált ki valaha ezek közül az élelmiszerek közül legalább egyet.

Leginkább a joghurtok, margarinok, reggeli cereáliák és teák fogyasztása jellemző itthon, de népszerűek a valamilyen egészségüzenettel rendelkező termékek is. Ezek annyiban térnek el a funkcionális élelmiszerektől, hogy ugyan nem tartalmaznak az egészségre bizonyítottan kedvező hatású adalékokat, ám kommunikációjukban megjelenik az egészségesség, mint érv. Erre pedig úgy tűnik, vevők vagyunk.
 

Ezek is érdekelhetnek