Étvágygerjesztő: Epres és cseresznyés finomságot ajánlunk

Két ínycsiklandó recept a <a href="http://www.videkize.hu">Vidék Íze magazinból</a>, fotókkal: Palacsintatésztában sült eper; és diós-cseresznyés lepény.

Család-otthonVidék íze2014. 06. 11. szerda2014. 06. 11.

Kép: palacsintatészlában sült eper desszert édesség Fotó: Habik Csaba 2008 04 19

Étvágygerjesztő: Epres és cseresznyés finomságot ajánlunk
palacsintatészlában sült eper desszert édesség Fotó: Habik Csaba 2008 04 19

Palacsintatésztában sült eper

Hozzávalók:
- 20 szem nagyobb eper
-10 dkg liszt
- 3 tojás
- 4 evőkanál porcukor
- 2 dl tej
- olaj 
-só 
-fahéjas porcukor
Az öntethez:
y 30 dkg eper y 2 evőkanál vaj
- 5 dkg eperlekvár y őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor

A lisztet a tojássárgájával, pici sóval és a tejjel simára keverjük, majd beleforgatjuk a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Az eperszemeket ebbe a sűrű palacsintatésztába mártjuk, és bő forró olajban gyorsan aranysárgára sütjük. Az olajból papírtörlőre szedjük, lecsepegtetjük.

A felhevített vajban felforraljuk az eperlekvárt, hozzáadjuk a cikkekre vágott epret.

Őrölt fahéjjal és vaníliás cukorral ízesítjük, majd egy-két perc alatt készre forraljuk. A sült epreket tányérra rendezzük, meghintjük fahéjas porcukorral. A forró eperöntetet kínáljuk hozzá.

Diós-cseresznyés lepény

Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- 18 dkg porcukor
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- cseresznye
- 5 dkg dió

A vajat és a porcukrot habosra keverjük a tojások sárgájával, közben hozzáöntjük a forró tejet és a vaníliás cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével együtt óvatosan a vajas-cukros tojássárgájához keverjük. A tésztát kikent és liszttel meghintett tepsire simítjuk. Rárakjuk a kimagozott cseresznyét, meghintjük vagdalt dióval, és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt lassan megsütjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek