Mentes és Finom - Segít a védjegy az ételintoleranciában szenvedőknek

Mentes és Finom – ilyen védjegyekkel találkozhatnak a jövőben az ételallergiások az éttermek, cukrászdák, pékségek, kávézók, pizzériák ajtóin is. A kezdeményezés gondolatának alapja, hogy a táplálékallergiások, az ételintoleranciában szenvedők száma rohamosan nő.

Család-otthon(p. e.)2015. 04. 08. szerda2015. 04. 08.
Mentes és Finom - Segít a védjegy az ételintoleranciában szenvedőknek

Dr. Babai László ötletgazda szerint fontos, hogy legyen olyan rendszer, amely segítséget nyújt abban, ki mit ehet, ha allergiamentes életet szeretne élni. Úgy véli, az allergénmentesként címkézett élelmiszerekkel kapcsolatban nem kevés a félreértés. A termék készítője gyakran nincs tisztában azzal, hogy a gluténmentességhez például nem elegendő a hagyományos lisztet gluténmentesre cserélni: az elkészítési mód is lényeges, sokszor ugyanis akkor kerül bele az allergén. A védjegy – melyet megfelelő feltételek és ellenőrzés esetén kaphatnak meg a vendéglátóhelyek – garancia arra, hogy ott valóban allergénmentes étel készül. Egy évre ítélik oda, kezdetben glutén-, tejfehérje-, laktóz-, tojás- és szójamentes emblémát adnak.

Kidolgozásában és a rendszer működtetésében betegszervezetek is részt vesznek, így többek között az Allergiamentes Életért Alapítvány. Reményeik szerint a fővárosban és vidéken is mielőbb találkozhatunk majd a Mentes és Finom védjeggyel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek