Főzőiskolából anyavállalat

AZ ÉV ANYAVÁLLALATA verseny évről évre díjazza a bátrakat, akik a család, a gyerekek mellett is belevágnak a vállalkozásba. A szakmai zsűri az idén Kicsi Vú bloggernek ítélte az egyik első díjat. Ki is ő?

Család-otthonPalágyi Edit2015. 06. 15. hétfő2015. 06. 15.

Kép: Farkas Viktória Kicsi Vu gasztroblogger otthonában főz étel ital konyha étkezés 2012 09 05 Fotó: Kállai Márton

Főzőiskolából anyavállalat
Farkas Viktória Kicsi Vu gasztroblogger otthonában főz étel ital konyha étkezés 2012 09 05 Fotó: Kállai Márton

Farkas Viktória kezdetben hobbiból blogolt, ám ez mára vállalkozássá nőtte ki magát. Nyolcéves lánya és négyéves kisfia mellett lassan egy éve nyitotta meg az Ötfűszer Főzőiskolát, s az ötletével elnyerte a Gazdagmami.hu díját a „kezdő anyavállalatok” kategóriájában. 

– Nyolc éve indítottam az első gasztroblogomat, már akkor is érdekelt a sokféle ízzel, a zöldségek sokaságával kecsegtető ázsiai konyha. Anyaként az egészséges táplálkozás is egyre fontosabbá vált számomra, így találtam rá a kínaiak gyógyító konyhájára, amit 5 elem konyhának is neveznek. Ez a hazánkban még kevéssé ismert táplálkozásterápia német nyelvterületen már igen népszerű – meséli. 

Beiratkozott hát egy bécsi intézetbe, s tanulni kezdte e módszert. 

– Eredetileg némettanár vagyok, de amikor a közelünkben, a pesti Wekerle-telepen kiadó lett egy kis főzőstúdió, rögtön éreztem, eljött az én időm. Összehozhatom a főzést és a tanítást. A szabadabb vállalkozói életforma testhezálló nekem. Némi családi segítséggel, a gyerekekkel is sikerül összeegyeztetnem, hogy főzni tanítsam mindazokat, akiket érdekel ez az ősi egészségmegőrző táplálkozás. Szerencsére a férjem kezdettől fogva támogat, hogy képezzem magam és megvalósítsam az álmaimat – magyarázza Kicsi Vú, akit bloggerneve miatt sokan kínainak hittek. A kurzusaira főleg nők járnak, akik közt éppúgy akadnak vegán fiatalok és kisgyermekes anyák, mint tanulni vágyó nagymamák. A kínai gyógyító konyha az öt alap íz és az öt elem egyensúlyára épít, s arra biztat, hogy minden évszakban más és más elem szerint táplálkozzunk. 

Kicsi Vú esküszik rá, hogy valami egyszerre lehet egészséges és finom…

Ezek is érdekelhetnek