Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Ajánlataink a Vidék Ízéből, a Szabad Föld receptmagazinjából.
Angol sajtleves
Hozzávalók:
- 2 sárgarépa - 2 fehérrépa - 2 vöröshagyma - 5 dkg vaj - 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejszín - 5 dl tej - 10 dkg reszelt sajt - ételízesítő - só - őrölt bors
A zöldségeket és a vöröshagymát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, azután a vajon megpároljuk. Felengedjük 7 dl vízzel, ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, puhára főz ük.
Turmixgéppel pépesítjük, majd beleöntjük a tejet, és felforraljuk. A tejszínben elkevert liszttel besűrítjük, még egyszer összeforraljuk. A sajtot tálba szórjuk, és rámerjük a levest.
Szalonnában sült csirkemájas vagdalt
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemáj - 30 dkg darált hús - 16 szelet bacon
- majoránna - só - őrölt bors
A darált húst összekeverjük két evőkanál vízzel, sóval, borssal és majoránnával ízesítjük. A szalonnaszeleteket egyenként kiterítjük, kis hengerekké formázva elosztjuk rajtuk a tölteléket. A kezünkkel kicsit ellapítjuk, majd a közepébe rakjuk a megtisztított, kettévágott csirkemájat.
Az egészet feltekerjük úgy, hogy középen legyen a máj, körülölelje a darált húsos massza és betakarja a szalonna. A tekercseket tepsibe tesszük, pici vizet öntünk alájuk, és letakarva, 180 fokos sütőben negyedóra alatt megsütjük. A végén levesszük a fóliát, és a szalonnát rózsaszínűre pirítjuk. Melegen tálaljuk, de hideg előételként, felszeletelve is finom.
TIPP Burgonyás változatban is elkészíthetjük: a krumplit sós vízben, héjában megfőzzük, meghámozzuk. Egy csokor apróra vágott snidlinget pár szelet szalonna kisütött zsírján kicsit megfuttatunk, majd összekeverjük a forrón áttört krumplival. Tetszés szerint fűszerezzük, majd a szalonnaszeletekbe göngyölve megsütjük.
Tejfölös-meggyes pite
Hozzávalók:
- 2 üveg meggybefőtt - 20 dkg vaj - 15 dkg porcukor - só
- 8 tojás - 25 dkg liszt - fél csomag sütőpor
- fél dl tej - 5 dl tejföl - vaj a tepsi kikenéséhez
A vajat 10 dkg porcukorral és egy csipet sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadunk 4 tojást, majd rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tejjel összedolgozzuk.
A tésztát 35 × 45 cm-es kivajazott tepsibe tesszük, és kirakjuk a meggyel. A tejfölt elkeverjük a maradék tojással és porcukorral, s a gyümölcsre öntjük. A tésztát 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 45-50 percig sütjük.
További ínycsiklandó receptekért keresse a Vidék íze februári számát az újságosoknál! Ma még megveheti a februári számot, holnap megjelenik a márciusi, a húsvéti készülődés jegyében!
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu