Fiatalok, figyelem!

A 40 év alatti gazdálkodók, több agrártámogatási program keretében, tíz százalékkal több támogatáshoz juthatnak, abban az esetben, ha augusztus 1–15. között regisztráltatják magukat fiatal mezőgazdasági termelőként.

Gazdálkodás2007. 08. 10. péntek2007. 08. 10.
Fiatalok, figyelem!

Az intézkedések között szerepel a fiatal mezőgazdasági termelők indulásának, és az idősebb termelők úgynevezett „gazdaság-átadásának” támogatása. Ezeket egészíti most ki egy új lépés: a fiatalok többlettámogatást kaphatnak a növénytermesztés és a kertészet korszerűsítésére, az állattartó telepek modernizálására, a növénytermesztésben, az állattenyésztésben alkalmazott önálló, építéssel nem járó gépek, berendezések beszerzésére és az ültetvénytelepítésre is.
A többlettámogatás igénylésének legfontosabb feltétele a regisztráció. A regisztrációt azok a 20–40 év közötti gazdálkodók kérhetik, akik rendelkeznek a gazdálkodáshoz szükséges üzleti tervvel és mezőgazdasági végzettséggel. A sikeres regisztráció 2008. december 31-éig feljogosítja a többlettámogatás igénylésére. Az igazolás iránti kérelem kiállításáról részletes tájékoztatást kaphatnak a www.vkszi.hu honlap Vidékfejlesztés menüpontjában.

Ezek is érdekelhetnek