Bővül a nagybani

Új, 4900 négyzetméteres értékesítési csarnok nyílt a Budapesti Nagybani Piacon, ahol több mint húsz vállalkozás kínálhatja zöldségeit, gyümölcseit és halait.

GazdálkodásPethes József2008. 06. 27. péntek2008. 06. 27.
Bővül a nagybani

Maga a piac tizenhét évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit, s ez a létesítmény lett az ország legnagyobb, nagybani értékesítésre szolgáló friss zöldség-gyümölcs piaca. A Nagykőrösi úton található piac területe azóta a háromszorosára növekedett: a teljes hazai zöldség-gyümölcs forgalmazásból 30 százalékkal részesedik, és az importtermékek kétharmada is ideérkezik. A nagybani a környező országokban is népszerű: a határok megszűnésével a közeli városokból is szép számmal érkeznek eladók és vásárlók.
Klucsik Zoltán fejlesztési igazgató elmondta, hogy a forgalom évről évre növekszik, évente több mint 400 ezer tonna áru cserél gazdát, és naponta akár 150 importárut szállító kamion is érkezik. Nemcsak zöldségekkel és gyümölcsökkel foglalkoznak itt, hanem tartósított és konzerváruval, italokkal, édességgel, tésztafélékkel, hússal és tejtermékkel is. A növekvő igények miatt folyamatosan fejlesztik a létesítményt: a nemrég épült új hűtőtároló és logisztikai raktár után ennek bizonyítéka a most megnyílt értékesítési csarnok is.

Ezek is érdekelhetnek