Átfogó razzia indult húsvét előtt

Új szervezet felügyeli az élelmiszerbiztonságot. Első akciója is megkezdődött: a húsvéti élelmiszerrazzia során a szokásos sonkák, tojások, édességek piacát veszik szigorú górcső alá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

GazdanetO. Horváth György2012. 03. 22. csütörtök2012. 03. 22.

Kép: kinai piac ganz mávag terület bevándorlók adóellenőrzés 2008 03 20 Fotó: Kállai Márton

Átfogó razzia indult húsvét előtt
kinai piac ganz mávag terület bevándorlók adóellenőrzés 2008 03 20 Fotó: Kállai Márton

Megalakult a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, és a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal összevonásával a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Ezt ma jelentette be hivatalosan az agrártárca vezetője Fazekas Sándor. A két szervezet összevonásából egy jobb minőségű, hatékonyabban működő, az élelmiszer előállítás láncolatát folyamatosan ellenőrző hivatal jöhet létre.

Első lépésként az évek óta immáron megszokottá vált húsvét előtti razziába kezd a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Ennek során

Újdonság, hogy a szakmai feladatokat ellátásra eddig is szakosodott megyei kormányhivataloknál található szakhatóságok mellett létrehoznak egy országos, központi egységet is, amely eztán titkos ellenőrzések folytathat. Sőt, lakossági bejelentéseket is fogad egy zöld számon – 06-80-263-244 - keresztül, melyeket szintén bejelentés nélkül megvizsgál – ezt már Kardeván Endre, a VM élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára mondta a mai tájékoztatón. Kardeván szerint a 2010 óta az importáruk kiemelt vizsgálata meghozta az eredményt: tavaly már sokkal kevesebb baj volt e termékekkel.

Ezek is érdekelhetnek