Kínai gyár indul Verpeléten

Töltött és fagyasztott tésztákat előállító élelmiszer-feldolgozó üzemet avattak a Heves megyei Verpeléten, a gyárat több mint egymilliárd forintból hozták létre

Gazdanet2012. 03. 23. péntek2012. 03. 23.
Kínai gyár indul Verpeléten

Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott az MTI -nek elmondta, az Európai Unió és a magyar állam több mint 400 millió forinttal támogatta a beruházást az Észak-magyarországi Operatív Program keretében. A kínai tulajdonú Asiafood Kft. április 1-jétől hetven fővel indítja be a termelést, majd az év végére a tervek szerint 250-re is emelkedhet az alkalmazotti létszám.

Horváth László elmondta: a munkahelyteremtés különösen fontos a 17 százalékos munkanélküliséggel küszködő térségben. A település lakóinak hatoda álláskereső, a községből például 504-en jelentkeztek az új üzem munkaerő-toborzásán. Az 5400 négyzetméteres gyártócsarnok a volt verpeléti laktanya területén kapott helyet. A 3,2 hektáros területet az önkormányzat jelképes, hektáronkénti ezer forintos áron biztosította a befektető részére.

A településen a rendszerváltás óta keresik a munkahelyteremtés lehetőségét. Ezért nyilvánította iparterületté a volt laktanyát az önkormányzat. Két évtizeddel ezelőtt több száz munkahely tűnt el a községben a helyi termelőszövetkezet az ÁFÉSZ központ és a honvédségi bázis megszűnésével.

Ezek is érdekelhetnek