Végre egy kedvező jel!

Az időjárás szerencsés kimenetelétől függő termés mellett végre egy előremutató jó szám is akad az agráriumban: tavaly jelentősen, 11,7%-kal nőttek a mezőgazdasági beruházások. Az egész agrobiznisz - feldolgozóipar és az élelmiszeripar - beruházásai több mint 24%-kal százalékkal emelkedtek.

GazdanetO. Horváth György2012. 03. 04. vasárnap2012. 03. 04.
Végre egy kedvező jel!

Tavaly 11,7%-kal nőttek a mezőgazdasági beruházások. Az egész agrobiznisz - feldolgozóipar és az élelmiszeripar - beruházásai több mint 24%-kal százalékkal emelkedtek – írta a kormányzati portál. A növekvő beruházási kedv többek között annak köszönhető, hogy jó évet zártak a gazdálkodók, így nagyobb felhasználható tőkével rendelkeztek. A mezőgazdaság kedvező jövőbeni kilátásai szintén pozitív irányba mozdították el a beruházásokat.

A sikerek mellett az agrárkormányzat továbbra is a beruházási kedv növelésére törekszik, ennek érdekében tovább gyorsítja az agrártámogatások kifizetését. Április végéig a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal több mint 300 milliárd forint támogatást fizet ki a gazdálkodóknak, akik az elmúlt években csak június végén juthattak hozzá ezekhez a kifizetésekhez.

 

Ezek is érdekelhetnek