Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A legnemesebb pálinkák, kolbász különlegességek valamint pazar zenei csemegék várják a látogatókat október 7-10 között a Budai Várban, a negyedik Pálinka- és Kolbászfesztiválon. Bemutatkozik Olaszország nemzeti itala, a grappa is.
Magyarország legnagyszerűbb mesterei és főzdéi vonultatják föl legfinomabb pálinkájukat, s megkóstolhatjuk a legismertebb olasz törköly- és szőlőpárlatokat, a grappákat is. Ráadásul az itáliai törköly- és szőlőpálinka világába gazi gasztronómiai szakértő, Gianni avatja be az érdeklődőket, aki elfogadta a szervezők felkérését, hogy a Várban felállított olasz „negyedben” házigazdaként fogadja a vendégeket, illetve árulja el a grappa készítésének titkát, s tartson beszámolót az olasz pálinkázási szokásokról.
A magyar pálinkakészítők közül mintegy 20 főzde képviselteti magát, s csaknem 10 kolbászos stand állít ki a rendezvényen. A fenséges ízekhez minőségi zenei kínálat is párosul.
A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a hungarikumok igazi értékére, a hagyományőrzés fontosságára, s persze az sem utolsó szempont, hogy minél több külföldi és belföldi látogató ismerje meg azokat.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu