Kolbász és pálinka a Budai Várban

A legnemesebb pálinkák, kolbász különlegességek valamint pazar zenei csemegék várják a látogatókat október 7-10 között a Budai Várban, a negyedik Pálinka- és Kolbászfesztiválon. Bemutatkozik Olaszország nemzeti itala, a grappa is.

Kertünk-udvarunkPethes József2010. 09. 30. csütörtök2010. 09. 30.
Kolbász és pálinka a Budai Várban

Magyarország legnagyszerűbb mesterei és főzdéi vonultatják föl legfinomabb pálinkájukat, s megkóstolhatjuk a legismertebb olasz törköly- és szőlőpárlatokat, a grappákat is. Ráadásul az itáliai törköly- és szőlőpálinka világába gazi gasztronómiai szakértő, Gianni avatja be az érdeklődőket, aki elfogadta a szervezők felkérését, hogy a Várban felállított olasz „negyedben” házigazdaként fogadja a vendégeket, illetve árulja el a grappa készítésének titkát, s tartson beszámolót az olasz pálinkázási szokásokról.

A magyar pálinkakészítők közül mintegy 20 főzde képviselteti magát, s csaknem 10 kolbászos stand állít ki a rendezvényen. A fenséges ízekhez minőségi zenei kínálat is párosul.

A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a hungarikumok igazi értékére, a hagyományőrzés fontosságára, s persze az sem utolsó szempont, hogy minél több külföldi és belföldi látogató ismerje meg azokat.

Ezek is érdekelhetnek