Kutyaposta

Itt a tavasz, s bár a Kutyapostás a húsvéti „tojásaikból" éppen kibújó kiskutyákról kívánt értekezni, de mint annyiszor, megint közbeszólt a villanyposta. Jelentkezett az egyik legaktívabb és legszeretetreméltóbb kutyás csapat: a Lelenc Kutyamentő Egyesület, elküldve invitáló híreit.

MiscSzücs Gábor2008. 03. 28. péntek2008. 03. 28.
Kutyaposta

Például azt, hogy jó néhány társadalmi és hatósági szervezet összefogásának köszönhetően elérték, hogy minden örökbefogadott Illatos úti kutya már regisztrált mikrochipet kap, így lényegesen kevesebb kutya kallódott el. A megvásárolt chipek azonban fogytán vannak, talán három hétre elegendő még a készlet. A Telep költségvetési intézmény, így ha lesz is keret chipre, akkor is hosszú procedúra a beszerzés, ezért Lelencék most gyűjtést szerveznek, hogy egyetlen kutya se távozzon a telepről mikrochip nélkül. Várják tehát az adományokat, amiről adóigazolást adnak.
Öreg kutya - nem vén kutya! S, hogy ez mennyire így van, most hétvégén, szombaton 9 órától erről bárki meggyőződhet, aki elmegy a XI. kerület Kamaraerdei réten megrendezendő idős kutyák örökbefogadó napjára. A programot mentőkutyás bemutató és izgalmas vetélkedők színesítik. (Információ: www.idosallatok.hu)
Ugyanaznap 10 órától rendez örökbefogadó és aktivistanapot Kecskeméten a Mentsvár egyesület. Kutyáiknak keresnek gazdit tanácsadással és színes programokkal egybekötött örökbefogadó napjukon. (Információ: www.mentsvar.hu)
Április 25-én, péntek délután 18 órától Wauudstock címmel jótékonysági rockfesztivál lesz az ebekért! Színhely a Káposztásmegyeri Jég- és Rendezvénycentrum. A fergeteges buli bevételéből öt állatvédő szervezet 500 kutyáját támogatják. Fellép a Beatrice, a KGB, a Kowalsky meg a Vega, Somló Tamás és az Eleven (ősbemutató!), a Sugarloaf, a Supernem, a Takáts Tamás D. B. B., és a Zanzibar; előzenekar a LINK. (Információ: www.wauudstock.hu)
Két nappal később, április 27-én a Wauudstock koncert által támogatott öt szervezet közös családi-kutyasimogatós-beszélgetős-örökbefogadós napot tart a Strázsa Kutyapanzióban. Nemcsak a gazdijelölteket, de a szervezetek munkája iránt érdeklődőket is szeretettel várják. A kutyák oltva, egy részük ivartalanítva, örökbefogadási szerződéssel kerülnek gazdihoz előzetes családlátogatás után. (Információ: www.lelenc.hu)
S végül: május 17-én immár hetedik alkalommal rendezik meg az országos bullterrier-találkozót, ezúttal Budapesten, ugyancsak a Strázsa Kutyapanzióban. A fergeteges családi programokon túl megismerhetik az érdeklődők a fajtát és a fajtamentők gazdira váró védenceit. (Információ: bullterriermentes.mlap.hu)
Jó kutyálkodást, és jó sok új, kutyára lelt gazdit!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek