Egy gyűjtemény otthont keres

Szép Ilonka Emlékház néven jelenleg a Tolna megyei Kisszékelyben látható az a kiállítás, melyen a Koczor József által gyűjtött régi tárgyakban gyönyörködhetünk.

Misc2008. 06. 13. péntek2008. 06. 13.
Egy gyűjtemény otthont keres

Koczor József a nagybátyám, aki gyermekkora óta gyűjti az egykori használati tárgyakat, melyeknek az utóbbi években szinte folyamatosan állandó helyet keres.
Gyűjteménye, melyet korábban a Szabad Föld is bemutatott, ma már mintegy 2500 darabot számlál. Konyhai eszközök, tálak, cserépedények, fa- és rézmozsarak, mezőgazdasági eszközök, ruhaneműk, rádiók, lámpák, pénzérmék, festmények, újságok, könyvek, különböző dokumentumok – s még hosszasan sorolhatnám, mi minden látható itt. A legidősebb tárgy egy 1848-as, díszfaragású fagyalu.
Az emlékeket nem magának gyűjtötte oly lelkesen nagybátyám, hanem hogy az új nemzedékek, a fiatalok is jobban megismerhessék a múltat, őseik életét. Az utóbbi néhány év alatt a mostani helyszín már a negyedik, de a sors úgy hozta, hogy a gyűjtemény Kisszékelyben sem maradhat hosszabb távon. Jó lenne, ha végre állandó otthonra lelhetne valahol.
Ahogy nagybátyám is, akinek ez a gyűjtemény a mindene, de a rokkantnyugdíja ahhoz sajnos kevés, hogy végleges megoldást találjon – például egy épületet tájháznak megvegyen, s azt fenn is tudja tartani.
Készítettem róla s a kiállításról egy weblapot – látogassák meg! Címe: koczorjozsef.lapunk.hu.
Várunk minden érdeklődőt, s köszönettel vennénk minden támogatást!
Koczor Lajos
E-mail: [email protected]
Telefon: 06-30/977-5813

Kedves Látogatóink! Kattintsanak a képre, s ezzel megnyílik képgalériánk, melynek felvételeit a kiállítás fotóiból válogattuk!

Ezek is érdekelhetnek