Kettecskén

Kaptam egy jópofa levelet. A következő állt benne.

MiscBudai Horváth József2008. 06. 30. hétfő2008. 06. 30.
Kettecskén

„Ma, hétfőn reggel elgondolkoztam, hogy miért vagyok máris annyira fáradt. Eleinte a kevés alvásra és a sok stresszre fogtam, de aztán végre megtaláltam az igazi okot:
Azért vagyok fáradt, mert túl sokat dolgozom!
Magyarországnak 10 millió lakosa van. Ebből 3,5 millió a nyugdíjas, ami azt jelenti, hogy a maradék 6,5 milliónak kell elvégezni mindent.
Hétszázezren tanulnak, tehát a maradék 5,8 millióra marad az összes munka, de 800 ezren az államnak dolgoznak, így marad 5 millió. Ebből félmillió embert alkalmaz a katonaság.
Lenne tehát még 4,5 millió aktív ember. Ebből 600 ezren még iskolaköteles kor alattiak. Ha számba vesszük mindazokat, akik a parlamentben, a polgármesteri hivatalokban, az állami támogatású intézményekben dolgoznak, megkapjuk a maradék 1,5 milliót, akikre a tényleges munka elvégzése hárul.
Egy adott pillanatban háromszázezer ember fekszik kórházban, van táppénzen. Hozzájuk jön a félmillió munkanélküli, s máris láthatjuk: pontosan hétszázezer ember osztozik a terheken.
Most olvasom a legújabb statisztikát, miszerint jelenleg 699 998 ember van börtönben, ami azt jelenti, hogy mindössze két emberre maradt minden munka:
Rám és Rád.
S Te most éppen internetezel..."

Ezek is érdekelhetnek