Dupláz az Opel Szentgotthárdon!

Kétszer annyi embert fog foglalkoztatni az Opel Szentgotthárdon, mint eddig és megduplázza termelését a motorgyár.

Ország-világO. Horváth György2010. 09. 21. kedd2010. 09. 21.
Dupláz az Opel Szentgotthárdon!

Megduplázza magyarországi termelését és szentgotthárdi üzeme foglalkoztatottainak számát a General Motors (GM) - tájékoztatta a gazdasági tárca a Szabad Föld Online-t. Az autógyártó pontosan 20 évvel első magyarországi befektetése után újabb beruházásba kezd a Rába parti városban. A beruházás azt is bizonyítja: Magyarországnak újra bizalmat szavaztak a reálgazdaság szereplői, ez pedig segíti hazánkat abban, hogy a gazdasági növekedés mértéke jövőre 2,5-3 százalékos legyen.

Közvetlenül közel 1000, a beszállítók révén pedig további 2500-3000 új munkahelyet teremt a 2010. szeptember 21-én bejelentett szentgotthárdi beruházással az Opel. A 2012 novemberében már termelő új gyáregység az új munkahelyeken túl, helyi adótöbbletet is jelent a beruházásnak otthont adó Szentgotthárdnak, hazánkat pedig az Opel motorgyártásért felelős európai központjává emeli.

A fejlesztés 7,5 milliárd forintos állami támogatással valósul meg, amelynek megtérülésével 3 év alatt számol Magyarország.

A beruházás egyúttal azt is bizonyítja: Magyarországnak újra bizalmat szavaztak a reálgazdaság szereplői, ez pedig segíti hazánkat abban, hogy a gazdasági növekedés mértéke jövőre 2,5-3 százalékos legyen, amely a 2011-re tervezett 3 százalék alatti költségvetési hiánynak az egyik pillére.

Az Opel volt az első autóipari beruházó hazánkban, mostani 500 millió eurós beruházásával pedig megduplázza eddigi magyarországi befektetéseit, amivel a kelet-közép-európai régióban egyúttal a világon is a legnagyobb autógyártási kapacitása jön létre.

Ezek is érdekelhetnek