Kedvezően alakul a családi pótlék és a gyes

Az elmúlt hónapokban úgy tűnt, hogy egy bizonyos havi fizetés fölött nem jár családi pótlék a jobb módúaknak. A kormány másként döntött. Megmarad az alanyi jogon járó támogatás a szülők anyagi helyzetétől függetlenül. Újdonság az is, hogy a gyes ismét három év lesz.

Ország-világBalogh Mária2010. 11. 07. vasárnap2010. 11. 07.
Kedvezően alakul a családi pótlék és a gyes

Nagy Anna kormányszóvivő azt hangsúlyozta: a családi pótlék jövedelemhez kapcsolása ellentmondott volna az adórendszer egyszerűsítésének, ami az egyik legfontosabb elv jelenleg a kormány számára.
Kiemelt célkitűzés, hogy a családi pótlékért cserébe, minden szülő rendszeresen járassa iskolába a gyerekét, ne legyenek igazolatlan hiányzások, s ne fordulhasson elő a következő években, hogy negyvenezer tanköteles diák nem végzi el az elemit.

Azoknál a családoknál, ahol ez az elvárás nem teljesül, és a tanuló ötvennél több igazolatlan órát gyűjt be, a családi pótlék készpénzben történő kifizetése is megszűnik .
A kormány a jövőben minden létező támogatást szeretne megadni a dolgozó, gyermekes családoknak, akik közül a legnehezebb helyzetben a csemetéjüket egyedül nevelő szülők többsége él.

Elkészült az a törvényjavaslat is, ami két esztendőről újra három évre emeli a gyermekgondozási segélyt (gyes). Ennek a jogszabálynak a módosítását vélhetően még ebben a hónapban elfogadja a parlament, így egy kicsit fellélegezhetnek azok a szülők, akik gyermeke kiszorult a bölcsődékből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek