Kulcs a sikerhez: Magyar Termék Nagydíj

Az idén immár tizennegyedik alkalommal hirdették meg a Magyar Termék Nagydíj pályázatot, mely ez alatt az idő alatt a legrangosabb minősítő rendszerré vált. A pályázat benyújtási határideje: május 20.

Ország-világbhj2011. 03. 02. szerda2011. 03. 02.
Kulcs a sikerhez: Magyar Termék Nagydíj

A pályázat küldetése a minőségtudatos szemlélet, a termékbiztonság elterjesztése, a hazai termékek iránti elkötelezettség javítása, ami segíti a minőségtudatos fogyasztói magatartást. A díjazott termékek és cégek objektív követelményrendszernek való megfeleltetése, a független szakértői értékelés és a pályázaton díjazottak rendszeres utóellenőrzése jelenti e tanúsító rendszer garanciáját.

A versenyképesség és az innovációs szorgoskodás jelenti azt a piaci előnyt, melyet a termékeken vagy a szolgáltatásokkal kapcsolatos dokumentumokon megjelenő védjegyek, díjak, minőségjelek fejeznek ki – közöttük a Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy. A kitüntető cím és tanúsító védjegy használata nem csak erkölcsi elismerést, de tőkevonzó képességet, fejlesztési források aktiválását, befektetési potenciálokat mutat fel.

Az idén már 22 témakörben lehet pályázni, amelyek a gazdaság széles palettáját felölelik, lehetőséget teremtve a magyar alkotó erőnek a megmérettetésre. A pályázati főcsoportok között, a jól ismerteken túl számos újdonság található, mint a háztartási gépek (berendezések, étrend kiegészítők, közüzemi szolgáltatások, aktív orvosi eszközök, tűzijátékok, elektromos alkatrészek, világítás, LED, gázberendezések és motoros szerszámok). Pályázatot nyújthat be minden természetes és jogi személy, jogi személyiség, egyéni vállalkozó, alkotóközösség.

Egy pályázó több pályázattal is szerepelhet. Több pályázó is benyújthat közös pályázatot. Egy pályázatban egy termék, vagy egy termékcsalád szerepelhet. Egy termékcsalád maximum 6 termékből állhat. Termékcsalád esetén a termékcsalád tagjainak felsorolása és pontos megnevezése a hiánytalan pályázati dokumentáció függvénye.

Nem képezheti pályázat tárgyát olyan technológiai eljárás, mely nem testesült meg termékben, illetve olyan szolgáltatás, mely a pályázat benyújtásakor nem került bevezetésre. A Magyar Termék Nagydíj szigorú követelményrendszernek való megfelelést, több lépcsőből álló vizsgálati és tanúsítási eljárás minősítésének végeredményét testesíti meg.

Az eredményhirdetés a Parlamentben minden év szeptember elején a gazdaság ünnepe, amelyen a gazdaság és közélet kiemelkedő személyiségei, a diplomácia vezető képviselői is részt vesznek, de a pályázatot egész évben nagy nyilvánosság kíséri figyelemmel.

A Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet magyar-angol nyelvű díszoklevél és a Hollóházi Porcelánmanufaktúra Zrt. által készített egyedi trófea tanúsítja.

A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Gazdaságért Nívódíj elismerést azon vállalkozások kaphatják meg, amelyek a Pályázati rendszer első meghirdetésétől (1998), illetve a Gazdaságért Nívódíj legutolsó elnyerésétől számítva többszöri alkalommal elnyerték a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet, ezzel is bizonyítva, hogy képesek tartósan kiváló minőség előállítására. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Klímabarát Termék Nívódíj elismerést olyan megoldások, termékek, illetve rendszerek nyerhetik el, melyek mérhető módon hozzájárulnak a széndioxid kibocsátás csökkenéséhez, az energiatudatos környezet alakításához, fejlesztéséhez. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíj elismerést azon megoldások, termékek, illetve rendszerek alkotói nyerhetik el akik pályázatuk újdonság értékével tárgy évben kiemelkedően mutatták meg a hazai alkotóerőben rejlő lehetőségeket. A Különdíjakat magyar - angol nyelvű díszoklevél, valamint az Ajka Kristály Üvegipari Kft. és Nakada Melinda a cég üvegtervező iparművésze által készített egyedi iparművészeti trófea tanúsítja.

Értékes különdíjakat adományoz a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a TÜV Rheinland InterCert Kft., az Agrár Marketing Centrum, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, a HUNGEXPO Vásár és Reklám Zrt., az INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ és a Sérültek.hu Magazin.

Az elmúlt 13 esztendő alatt 245 pályázat csaknem 3000 terméke-szolgáltatása érdemelte ki a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet, mely előállítójának, forgalmazójának nemcsak erkölcsi elismerést jelent, de hosszútávon kiszámítható gazdasági növekedést is indukál.

További információért érdemes a Magyar Termék Nagydíj honlapját felkeresni.

Ezek is érdekelhetnek