Kitartás, tisztesség, becsület – íme Magyarország ifjú tehetségei

Az Országos Tehetségnapon, melynek fővédnöke köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita asszony volt, számos programmal várták a fiatalokat és az őket segítő pedagógusokat, mentorokat.

Ország-világKovács Réka2013. 03. 25. hétfő2013. 03. 25.
Kitartás, tisztesség, becsület – íme Magyarország ifjú tehetségei

Az eseményen átadták a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács „Felfedezettjeink 2013”, valamint az Aegon Magyarország „Érd el a célodat!” díját is.

Az Országos Tehetségnap egyben az Új Széchenyi Terv kiemelt projektjeként megvalósuló Tehetséghidak Program nyitórendezvénye volt.

Az idei rendezvényen harmadszor nevezték ki a Magyar Tehetség Nagyköveteit. A címet és a vele járó felkérést olyan kiemelkedő személyiségeknek adományozzák, akik életükkel és munkásságukkal megtestesítik a társadalomért felelős tehetséget. A tehetségnagyköveti címet idén Benkő Vilmos, a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnöke, Danyi András rendező-operatőr és Veiszer Alinda riporter-műsorvezető kapta meg. A három tehetségnagykövet a következő öt évre vállalta, hogy tudatosan példát mutat a jövő fiatal reménységeinek, és támogatja a Kárpát-medencei tehetségsegítő szervezetek munkáját.

A nagykövetek mellett minden bizonnyal a legnagyobb érdeklődést az ifjú tehetségek kapták, a Felfedezettjeink 2013 programja keretében Prof. dr. Csermely Péter, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke 3 fődíjas és 4 különdíjas tehetséges fiatalnak adott át ösztöndíjas elismerést. A Felfedezettjeink pályázathoz az idén 20 éves Aegon Magyarország is csatlakozott „Érd el a célodat!” című felhívásával. A bank több mint 4.000.000 Ft-tal támogat 34 tehetséges fiatalt. A program díjait Horváth Gyula, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese adta át.

A díjazottak részletes bemutatását itt olvashatják

Tehetségnagykövetek

„Felfedezettjeink 2013” és Aegon „Érd el a célodat!” díj

„A Tehetségek Szolgálatáért” díj


 

Ezek is érdekelhetnek