Vegyük észre a lehetőséget! Népszerű emberek kalauzolnak az Egészségvárosban

Híres magyar gyógyszergyár, a Richter szervez újabb utazó programot több magyar városban. Az egészségmegőrzést, a betegségek megelőzésének fontosságát hangsúlyozzák, és közel viszik az ingyenes programokat az emberekhez. Nincs más dolgunk, mint igénybe venni a lehetőségeket.

Ország-világSZFO2014. 04. 28. hétfő2014. 04. 28.
Vegyük észre a lehetőséget! Népszerű emberek kalauzolnak az Egészségvárosban

Sokan tervezik egészségi állapotuk felmérését, ám halogatják a vizsgálatokat. Az Egészségváros egy-egy napra a meglátogatott településen könnyen, ingyenesen léhetővé teszi a csontritkulás-,  csontsűrűség-, koleszterin-szűrést, a prosztata-szűrést (PSA). Az Egészségváros programjában lehetőég lesz vérnyomásmérésre, szív és érrendszeri kockázatfelmérésre, asztma szűrésre, illetve BMI, testzsír-, magasság-, és testsúlymérésre is.

Azon túl, hogy a vizsgálatok ingyenesek, a részvétellel segíthetünk is fontos közös célok elérésében. A Richter ugyanis 2.000.000 forintos adományt ajánl fel a helyi kórház számára, és ezt az összeget minden egyes aktív polgár után, aki a szűréseken, programokon megjelenik, 300-300 forinttal növelik.

A rendezvényen résztvevők amellett, hogy a helyi szakemberek tanácsait kérhetik ki sokakat érintő egészségügyi témákban, kipróbálhatják a fitnesz eszközöket, megtekinthetik az elsősegély bemutatót, beállhatnak gyógytornázni, valamint Katus Attilával együtt mozoghatnak a helyszínen.

A programsorozat fővédnöke Rudolf Péter, aki elmondta: "Öt év után nyugodtan mondhatom, hogy a Richter Egészségváros utazó törzsvendége vagyok."

Idén az ismert Pulitzer-emlékdíjas műsorvezető, Krizsó Szilvia lesz a program háziasszonya. A műsorvezető közel érzi magához az Egészségváros küldetését, mert mindennapjaiban, és Luca lányának nevelésében  is meghatározó szerepet játszik az egészségtudatosság.

A következő hetekben az Egészségvárosokba látogatókat népszerű emberek várják. Említettük Rudolf Pétert, Krizsó Szilviát és Katus Attilát, és ott lesz  Jaksity Kata műsorvezető, Béres Alexandra fitnesz világbajnok, valamint Rácz Zsuzsa író is.

A szabadtéri rendezvénysorozat az egész családnak kellemes hétvégi kikapcsolódást nyújt, a helyi sport-, és táncprodukciókkal tarkított szórakoztató színpadi programok mellett a kisebbeket kézműves sarok, arcfestés, bábszínház várja.

A Richter Egészségváros május-júniusban Dunaújvárosba, Mohácsra, Békéscsabára és Esztergomba látogat.

A részletes programról a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, javaslataikat vagy észrevételeiket pedig az [email protected] címre küldhetik el.

A helyszínek és időpontok:

2014. május 17. Dunaújváros, Dózsa tér

2014. május 24. Mohács, Széchenyi tér

2014. május 31. Békéscsaba, Szent István tér

2014. június 14. Esztergom, Széchenyi tér

Ezek is érdekelhetnek