Egyik kezével ad...

Mint a mesebeli lány, hoznak is, visznek is – így jellemezhető a fővárosi közgyűlés hajléktalanokat érintő, múlt szerdán megszavazott döntése.

Ország-világMunkatársunktól2015. 03. 06. péntek2015. 03. 06.

Kép: Budapest, 2010. december 15. Hajléktalanok a Nyugati téri aluljáróban 2010. december 14-én éjjel. December 15-én jár le a türelmi idő a főváros frekventáltabb aluljáróiban; a városvezetés azt kérte a hajléktalanokat segítő szervezetektől, hogy a határidő lejártáig találjanak megfelelő szállást a fedél nélkülieknek. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt, Fotó: Szigetváry Zsolt

Egyik kezével ad...
Budapest, 2010. december 15. Hajléktalanok a Nyugati téri aluljáróban 2010. december 14-én éjjel. December 15-én jár le a türelmi idő a főváros frekventáltabb aluljáróiban; a városvezetés azt kérte a hajléktalanokat segítő szervezetektől, hogy a határidő lejártáig találjanak megfelelő szállást a fedél nélkülieknek. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt

A budapesti segélyezési rendszer átalakítása miatt kétféle támogatástól esnek el az otthontalanok: a lakhatáshoz jutást támogató, illetve a rendszeres ellátást kérelmezők segélyétől. Utóbbi 11 400 forint, és akkor kapták a fedél nélküliek, ha állami ellátásra már nyújtottak be kérelmet, ám azt még nem kapták meg. Az összeg nem nagy, de a rászorulóknak rendkívüli segítség – tavaly 1728 esetben fizette ki az önkormányzat.

A márciustól életbe lépő rendeletben egyéb újdonságok is találhatók. A temetési segély, illetve a várandós anyáknak nyújtott támogatás, a családban kiskorú gyermeket nevelők részére folyósított iskoláztatáshoz, eltartáshoz hozzájáruló összeg.

Ezek is érdekelhetnek