Lakossági tiltakozás, aláírásgyűjtésre készülnek - Hajléktalanvita

Tiltakozó aláírásokat gyűjtenének Eger egyik településrészében, a korábban önálló Felnémeten, mivel a városi önkormányzat ott hajléktalanszálló építésébe kezdene. A városrészben lakossági fórumot is tartottak, de ez sem győzte meg a felnémetieket, akik tartanak a közbiztonság romlásától és ingatlanjaik elértéktelenedésétől.

Ország-világPE2015. 03. 24. kedd2015. 03. 24.
Lakossági tiltakozás, aláírásgyűjtésre készülnek - Hajléktalanvita

Az ellenállók nevében a Felnémetért Lokálpatrióta Egyesület nemrégiben továbbította a tiltakozóíveket az önkormányzatnak. Azt sem tartják kizártnak, hogy a városrész leválik Egerről, ha a hajléktalanszálló építését – amely néhány éve már meghiúsult, mivel megvétózták – nem veszik le a napirendről.

A fedél nélkül élők jelenlegi, a város belsejében fekvő szállója már lerobbant, ezért alakítanának ki egy újat 300 millió forintból, ennek több mint felét pályázati támogatással nyerte el a város.

Az új szállóban kilencven otthontalan ember lakhat majd, ápoló-gondozó részleg is lesz. Egerben mintegy százhúsz hajléktalanról tudnak, ellátásuk kötelező feladata az önkormányzatnak.

Ezek is érdekelhetnek