Egyszer lent, másszor fent

Egy friss felmérés szerint jelentősen növelte előnyét Hillary Clinton demokrata elnökjelölt republikánus ellenfelével, Donald Trumppal szemben. A volt külügyminiszter e-mailjei körüli botrány azonban még mindig nem csendesedett el.

Ország-világMarkos Mária2016. 08. 12. péntek2016. 08. 12.
Egyszer lent, másszor fent

Az NBC News és a Wall Street Journal megrendelésére készült másik felmérésben Clinton 9 százalékponttal, 47:38 arányban vezet, ami 5 ponttal jobb eredmény, mint júliusban. Clinton immár a férfiak körében is sokkal népszerűbb, mint a több botrányos megszólalása miatt is nehéz helyzetbe került Trump. A republikánus jelölt két demográfiai csoportban bír kiemelkedő támogatottsággal: a fehér, felsőfokú végzettséggel nem rendelkezők 46, míg a veterán katonák 47 százaléka támogatja.

A kedvező eredmények nemcsak azért meglepőek, mert egy hónappal  ezelőtt még Trump állt jobban, hanem mert ez idő alatt továbbra is téma maradt Hillary Clinton elektronikus levelezése. A demokraták elnökjelöltje egy washingtoni sajtótájékoztatón ismét beszélt az e-mailjei körül tavaly kipattant botrányról, arról, hogy külügyminiszterként nem a biztonságos külügyi, hivatalos szerveren, hanem a privát e-mail szerveréről bonyolította le hivatalos levelezése egy részét. Elismerte, nem volt helyes így tennie, de azt állította, hogy a nyilvánosságot nem vezette félre, és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) meghallgatásán is ugyanazt mondta, mint amit a nyilvánosság előtt.


Donald Trump amerikai republikánus párti elnökjelölt a személyi jövedelemadó drámai mértékű csökkentését és az adóztatás egyszerűsítését készül ígérni gazdasági programjában
 

Ezek is érdekelhetnek