A Vatikánba indultak - Nem mennek ám üres kézzel

Adománymenet - Csévharaszton zarándokcsapat indult útnak a Vatikánba, hogy találkozzon Ferenc pápával és a többi, Rómába igyekvő hívővel.

Ország-világ-ftb-2017. 04. 10. hétfő2017. 04. 10.

Kép: Csévharaszt, 2017. április 3. Bárányok levágásához készülnek a csévharaszti katolikus plébánia tangazdaságában 2017. április 2-án. A következő nap hajnalán az egyházközösség zarándokai Vatikánvárosba indulnak Ferenc pápához, hogy átadják neki a szegényeknek szánt adományukat, három levágott húsvéti bárányt és 72 darab füstölt sonkát. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd, Fotó: Koszticsák Szilárd

A Vatikánba indultak - Nem mennek ám üres kézzel
Csévharaszt, 2017. április 3. Bárányok levágásához készülnek a csévharaszti katolikus plébánia tangazdaságában 2017. április 2-án. A következő nap hajnalán az egyházközösség zarándokai Vatikánvárosba indulnak Ferenc pápához, hogy átadják neki a szegényeknek szánt adományukat, három levágott húsvéti bárányt és 72 darab füstölt sonkát. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd


Nem mennek ám üres kézzel: adományuk (három levágott bárány és hetvenkét darab magyar füstölt parasztsonka) egy része a pápa asztalára kerül, de a legtöbb ételt a szegények, a rászorulók kapják. Az útnak indult adományt nem csupán Antal András plébániavezető lelkipásztor, de Beer Miklós váci püspök is megáldotta.

Csévharaszton nagy hagyománya van az adakozásnak: tavaly 640 tonna kenyeret, 400 tonna zöldséget és gyümölcsöt, valamint 200 tonna húst osztottak szét a rászorulóknak és az éhezőknek.

Ezek is érdekelhetnek