Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Egészségünk megőrzésének legfőbb titka immun rendszerünk hatékonyan működése. Ezért fontos, hogy miként étkezünk, milyen természetes vitaminokat viszünk be szervezetünkbe.
A természetes immunrendszer-erősítőket egészségesen és betegen is érdemes fogyasztani. Leginkább a magas C-vitamin tartalmú citrusféléket kedveljük a téli-kora tavaszi hónapokban. Ugyanakkor léteznek más értékes, a szervezetünk számára fontos természetes támogatók is.
Aloé
Már az ókori egyiptomi feljegyzések szerint is az aloé nedvét, különféle formában elkészített változatait egyaránt használták gyógyításra és szépségápolásra is. Az orvosi Aloe verának a kutatók eddig több mint 160 különböző hatóanyagát fedezték fel, melyek gyógyító hatást fejtenek ki szervezetünkre. Az aloé egyebek mellett 13 különböző vitamint, ugyanennyi ásványi anyagot, 15 enzimet, több aminosavat és esszenciális zsírsavakat tartalmaz. Segíti a sebgyógyulást, jól hat a baktériumok, gombák és vírusok ellen is. Erősíti, gyógyítja, méregteleníti a szervezetet, de vértisztító hatása is tudományosan igazolt. Kiváló immunrendszer-erősítő gyógynövény.
Teafaolaj
Tegyünk az ausztrál teafa leveléből kivont illóolajból 3-4 cseppet a párologtató edényben lévő vízbe: nagyszerűen fertőtleníti a levegőt. Pattanásosok, akné, bőrgyulladás esetén fültisztító pálcika segítségével vigyünk pár cseppet közvetlenül a beteg felületre. Hasonlóan alkalmazhatjuk herpesz vagy lázhólyagok esetében is. Ha láb- vagy körömgombát kezelünk, naponta 3-4 alkalommal ecseteljük vele a beteg felületet. Torokfájásra is remekül alkalma: vízbe 5-10 cseppet tegyünk és gargalizáljunk az oldattal. Köhögés és hörghurut esetén egy evőkanál olívaolajba keverjünk 3-5 csepp teafaolajat, s masszírozzuk át vele a mellkast és a hátat.
Fokhagyma
A legrégebben alkalmazott gyógynövény. Az ép gerezdek szagtalanok, a jellegzetes illat vágás, nyomás hatására szabadul fel. (Egyébiránt petrezselyemrágcsálással elűzhető a leheletünkből a fokhagyma szag.) A fokhagymakapszula eleve szagtalan és csaknem olyan hatásos, mint a natúr növény. Nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat – kovasav, kálium, magnézium, kalcium, foszfor, jód, vas –, valamint nyomelemeket: cinket, mangánt és szelént. A friss fokhagymában C-, B1- és B2-vitamin is van. A fokhagyma vágykeltő, potencianövelő, immunrendszer-erősítő növény, szabályozza a vérnyomást, tisztítja az érfalakat, megelőzi a trombózis kialakulását, ismert vércukor- és koleszterinszintet csökkentő hatása is.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu