Pálinka

Pálinka? Csak jó cefréből érdemes!

Itt az ősz, a betakarítás közepén-végén járunk. Most érnek be a késő nyári cefrék, míg egy sor pálinkafajtához ilyenkor gyűjtik a kertekben az alapanyagot. Félrekezelt, vagy eleve rossz gyümölcscefréből, törkölyből képtelenség jó pálinkát párolni.

Szabad Föld| 2020.10.09.

Itt az ősz, a betakarítás közepén-végén járunk. Most érnek be a késő nyári cefrék, míg egy sor pálinkafajtához ilyenkor gyűjtik a kertekben az alapanyagot. Félrekezelt, vagy eleve rossz gyümölcscefréből, törkölyből képtelenség jó pálinkát párolni.

Szabad Föld| 2020.10.09.

Mielőtt alágyújtanánk

OLVASÓINK KÖZÜL többen is érdeklődtek, az idén mennyiben változtak az otthoni fogyasztásra előállított pálinka/párlat főzésének szabályai, feltételei. Nos, a válasz röviden: semmi újdonság nincs, de érdemes áttekinteni az érvényben lévő rendelkezéseket.

O. Horváth György| 2018.02.03.

OLVASÓINK KÖZÜL többen is érdeklődtek, az idén mennyiben változtak az otthoni fogyasztásra előállított pálinka/párlat főzésének szabályai, feltételei. Nos, a válasz röviden: semmi újdonság nincs, de érdemes áttekinteni az érvényben lévő rendelkezéseket.

O. Horváth György| 2018.02.03.

Torokköszörülő papramorgó

KIEMELKEDŐ egyediségével és minőségével méltán lett hungarikum a magyar pálinka, és teljes joggal büszkélkedhetünk vele, mivel napjainkban már mintegy hetven országban isszák.

Valló László| 2017.12.29.

KIEMELKEDŐ egyediségével és minőségével méltán lett hungarikum a magyar pálinka, és teljes joggal büszkélkedhetünk vele, mivel napjainkban már mintegy hetven országban isszák.

Valló László| 2017.12.29.

Ritka szőlő adta Az Év Pálinkáját

A Mályinkai Pálinkafőzde Konkordi-Izabella szőlőpálinkája lett az idén Magyarország legjobb pálinkája a Nemzeti Pálinkakiválóság Programja, illetve a Pálinka Nemzeti Tanács Országos Pálinka- és Törkölypálinka-versenyén.

O. Horváth György| 2017.07.06.

A Mályinkai Pálinkafőzde Konkordi-Izabella szőlőpálinkája lett az idén Magyarország legjobb pálinkája a Nemzeti Pálinkakiválóság Programja, illetve a Pálinka Nemzeti Tanács Országos Pálinka- és Törkölypálinka-versenyén.

O. Horváth György| 2017.07.06.

Párlatba zárt szilvaízek

Harminc szilvapálinkát ellenőrzött legújabb Szupermenta terméktesztje során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

ohgy| 2017.05.10.

Harminc szilvapálinkát ellenőrzött legújabb Szupermenta terméktesztje során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

ohgy| 2017.05.10.

Hasznot hajt a főzés

A MAGYAR GAZDA régóta tudja: bőrében érdemes eladni a gabonát. Vagyis a terményt a saját jószágaival eteti meg, s majd a marhát, a csirkét, a disznót értékesíti, mert így jár igazán jól. De mit tegyen a gyümölcstermesztő, hiszen meggyel, almával nehéz dis

Balogh Géza| 2017.02.01.

A MAGYAR GAZDA régóta tudja: bőrében érdemes eladni a gabonát. Vagyis a terményt a saját jószágaival eteti meg, s majd a marhát, a csirkét, a disznót értékesíti, mert így jár igazán jól. De mit tegyen a gyümölcstermesztő, hiszen meggyel, almával nehéz dis

Balogh Géza| 2017.02.01.

Pálinkák násza

Cseresznyéből keverik az Év Pálinkáját 2017-ben. 2011 óta évente az előző évi pálinkák közül az ország legjobb pálinkafőzdéiben előállított cseresznyepálinkákat fogják házasítani a szakemberek, így ebből készül az idei Év Pálinkája.

O. Horváth György| 2017.01.25.

Cseresznyéből keverik az Év Pálinkáját 2017-ben. 2011 óta évente az előző évi pálinkák közül az ország legjobb pálinkafőzdéiben előállított cseresznyepálinkákat fogják házasítani a szakemberek, így ebből készül az idei Év Pálinkája.

O. Horváth György| 2017.01.25.

Egy hajtásra fenékig? Inkább ízlelgessük!

Alighanem a rendszerváltás előtti időszakából maradt ránk az a rossz szokás, hogy a pálinkát egy hajtással kell a gyomorba juttatni. De amilyen rettenetes ízű „kerítésszaggatókat” gyártottak akkoriban, azokon jobb is volt mielőbb túl lenni, s az itóka ere

Valló László| 2017.01.05.

Alighanem a rendszerváltás előtti időszakából maradt ránk az a rossz szokás, hogy a pálinkát egy hajtással kell a gyomorba juttatni. De amilyen rettenetes ízű „kerítésszaggatókat” gyártottak akkoriban, azokon jobb is volt mielőbb túl lenni, s az itóka ere

Valló László| 2017.01.05.