![](https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17441079_auto_resized.jpg?ver1)
Elázott zenészek, menekülő nézők, megalázott sportolók az olimpia nyitóünnepségén
origo.hu
![](https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17441079_auto_resized.jpg?ver1)
Akkor az igazi, ha orrfacsaróan csípős, könnyfakasztóan erős – vallják sokan a húsvéti sonka mellé való tormáról, amely jellegzetes aromájával nagyban hozzájárul az ünnep ízéhez.
A torma azonban nemcsak fűszernövény, hanem nélkülözhetetlen gyógynövény is, sőt előbb volt gyógynövény, s csak később kezdték különféle ételekhez adni. Illóolaj-tartalma gyökerének reszelésekor szabadul fel.
Tökéletes kiegészítője a marhasülteknek, füstölt és főtt sonkáknak, de fogyasztjuk még kolbászokhoz, főtt sertés- és marhahúsokhoz, de a savanyúságok tartósításánál is nélkülözhetetlen. Fiatal levele salátákba is kitűnő. A reszelt tormát felhasználhatjuk mártások és majonéz ízesítésére is.
origo.hu
ripost.hu
life.hu
hirtv.hu
beol.hu
nemzetisport.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu