Könnyfakasztó hungarikum
Ősidők óta ismert és előszeretettel fogyasztott növényünk a torma (Armoracia rusticana). Már a Biblia is említést tesz róla – a zsidó húsvéton csípős, keserű gyökeret szolgáltak fel, vélhetően tormát –, de honfoglaló eleink is ismerhették az aromás növény
![](https://cdn.szabadfold.hu/2018/04/EuSgfd6eJKKuKxjtQxvpnTqKGbCqWbVoQZqD4PocqZE/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzc3NWI2ODcwOWZjZjRhZmJhMWY4ZDEyYTFjMWY2MmIx.jpg)
Ősidők óta ismert és előszeretettel fogyasztott növényünk a torma (Armoracia rusticana). Már a Biblia is említést tesz róla – a zsidó húsvéton csípős, keserű gyökeret szolgáltak fel, vélhetően tormát –, de honfoglaló eleink is ismerhették az aromás növény