ízek

A mediterrán finomságok világnapja

Míg a nápolyiak a pizzáért rajonganak, addig Milánóban rizottót főznek, Szicíliában arancinót sütnek, Toscanában pedig a kenyérsalátára esküsznek. Lássuk az ikonikus ételeket és eredetüket.

Balogh Boglárka| 2022.01.25.

Míg a nápolyiak a pizzáért rajonganak, addig Milánóban rizottót főznek, Szicíliában arancinót sütnek, Toscanában pedig a kenyérsalátára esküsznek. Lássuk az ikonikus ételeket és eredetüket.

Balogh Boglárka| 2022.01.25.

Ételek és élmények egysége, avagy mit csinál az ételtervező?

A régi idők ételei nem csupán történelmi jelentőségük okán fontosak, de kutatási programként is szolgálhatnak. Érzelmi szálak fűznek bennünket a nagyi gyöngyöző tyúkhúsleveséhez, a balatoni tejfölös lángoshoz, a pudingos szülinapi csodatortához. Góg Angél

Szabad Föld| 2021.11.26.

A régi idők ételei nem csupán történelmi jelentőségük okán fontosak, de kutatási programként is szolgálhatnak. Érzelmi szálak fűznek bennünket a nagyi gyöngyöző tyúkhúsleveséhez, a balatoni tejfölös lángoshoz, a pudingos szülinapi csodatortához. Góg Angél

Szabad Föld| 2021.11.26.