Rekordot döntött a turisták száma 2024-ben Szlovéniában
Tavaly 6,6 millió turista látogatott az országba.

Tavaly 6,6 millió turista látogatott az országba.
BÍRÓ JÁNOS eddig csaknem hatszáz régi fényképet gyűjtött össze szülőfalujáról, a szlovéniai Radamosról. Az itteni Mária-kegyhely gondnokának kiállítását a faluotthonban Magyarországról is sokan látták.
BÍRÓ JÁNOS eddig csaknem hatszáz régi fényképet gyűjtött össze szülőfalujáról, a szlovéniai Radamosról. Az itteni Mária-kegyhely gondnokának kiállítását a faluotthonban Magyarországról is sokan látták.
Állok Bödeháza és Zsitkóc között, a Hetés Barátság Parkban, a Határtalan Madár szobránál. Bödeháza Hetés magyar, Zsitkóc a szlovén oldalán fekszik, és nagy öröm, hogy itt is, meg a Szlovéniához tartozó Muravidék más településein is találkozhattam Szabad F
Állok Bödeháza és Zsitkóc között, a Hetés Barátság Parkban, a Határtalan Madár szobránál. Bödeháza Hetés magyar, Zsitkóc a szlovén oldalán fekszik, és nagy öröm, hogy itt is, meg a Szlovéniához tartozó Muravidék más településein is találkozhattam Szabad F
Menekültválság a szomszédos országokban.
Menekültválság a szomszédos országokban.
„A tájékozódáshoz nem elég bejárni az országokat. Érteni kell az utazáshoz.” (Rousseau)
„A tájékozódáshoz nem elég bejárni az országokat. Érteni kell az utazáshoz.” (Rousseau)
Értéke van itt a csendnek, a békének. Pedig a helyet többnyire hegyekben élő emberek lakják. A hegyi ember olyan, ki akarva-akaratlanul hangosabban szól. Oka van rá, energiát takarít meg. Ki az, aki köszönés, udvariasan hangzó „hogy vagytok, mi van velete
Értéke van itt a csendnek, a békének. Pedig a helyet többnyire hegyekben élő emberek lakják. A hegyi ember olyan, ki akarva-akaratlanul hangosabban szól. Oka van rá, energiát takarít meg. Ki az, aki köszönés, udvariasan hangzó „hogy vagytok, mi van velete
Falusi vendégszeretet magyar módra, Szlovéniában. Cuk Lajos és családja falusi turizmussal foglalkozik, de úgy, hogy a saját gazdaságukban termelt zöldséget, gyümölcsöt, húst és bort kínálják vendégeiknek. Őszre elkészül húsfeldolgozójuk is.