Ennyit főztünk otthon
Tavaly valamivel több legális házi főzésű párlat, pálinka készült a magyar családoknál, mint egy évvel korábban.
Tavaly valamivel több legális házi főzésű párlat, pálinka készült a magyar családoknál, mint egy évvel korábban.
OLVASÓINK KÖZÜL többen is érdeklődtek, az idén mennyiben változtak az otthoni fogyasztásra előállított pálinka/párlat főzésének szabályai, feltételei. Nos, a válasz röviden: semmi újdonság nincs, de érdemes áttekinteni az érvényben lévő rendelkezéseket.
OLVASÓINK KÖZÜL többen is érdeklődtek, az idén mennyiben változtak az otthoni fogyasztásra előállított pálinka/párlat főzésének szabályai, feltételei. Nos, a válasz röviden: semmi újdonság nincs, de érdemes áttekinteni az érvényben lévő rendelkezéseket.
KIEMELKEDŐ egyediségével és minőségével méltán lett hungarikum a magyar pálinka, és teljes joggal büszkélkedhetünk vele, mivel napjainkban már mintegy hetven országban isszák.
KIEMELKEDŐ egyediségével és minőségével méltán lett hungarikum a magyar pálinka, és teljes joggal büszkélkedhetünk vele, mivel napjainkban már mintegy hetven országban isszák.
Harminc szilvapálinkát ellenőrzött legújabb Szupermenta terméktesztje során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Harminc szilvapálinkát ellenőrzött legújabb Szupermenta terméktesztje során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
A MAGYAR GAZDA régóta tudja: bőrében érdemes eladni a gabonát. Vagyis a terményt a saját jószágaival eteti meg, s majd a marhát, a csirkét, a disznót értékesíti, mert így jár igazán jól. De mit tegyen a gyümölcstermesztő, hiszen meggyel, almával nehéz dis
A MAGYAR GAZDA régóta tudja: bőrében érdemes eladni a gabonát. Vagyis a terményt a saját jószágaival eteti meg, s majd a marhát, a csirkét, a disznót értékesíti, mert így jár igazán jól. De mit tegyen a gyümölcstermesztő, hiszen meggyel, almával nehéz dis
Cseresznyéből keverik az Év Pálinkáját 2017-ben. 2011 óta évente az előző évi pálinkák közül az ország legjobb pálinkafőzdéiben előállított cseresznyepálinkákat fogják házasítani a szakemberek, így ebből készül az idei Év Pálinkája.
Cseresznyéből keverik az Év Pálinkáját 2017-ben. 2011 óta évente az előző évi pálinkák közül az ország legjobb pálinkafőzdéiben előállított cseresznyepálinkákat fogják házasítani a szakemberek, így ebből készül az idei Év Pálinkája.
Alighanem a rendszerváltás előtti időszakából maradt ránk az a rossz szokás, hogy a pálinkát egy hajtással kell a gyomorba juttatni. De amilyen rettenetes ízű „kerítésszaggatókat” gyártottak akkoriban, azokon jobb is volt mielőbb túl lenni, s az itóka ere
Alighanem a rendszerváltás előtti időszakából maradt ránk az a rossz szokás, hogy a pálinkát egy hajtással kell a gyomorba juttatni. De amilyen rettenetes ízű „kerítésszaggatókat” gyártottak akkoriban, azokon jobb is volt mielőbb túl lenni, s az itóka ere
Alig néhány héttel azután, hogy a fővárosi romkocsmákban 100 helyből 30 esetben zárjegy nélküli, ismeretlen eredetű pálinkák forgalmazását tiltották meg, most megint áll a bál. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hiteles érzékszervi vizsgá
Alig néhány héttel azután, hogy a fővárosi romkocsmákban 100 helyből 30 esetben zárjegy nélküli, ismeretlen eredetű pálinkák forgalmazását tiltották meg, most megint áll a bál. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hiteles érzékszervi vizsgá
Minden harmadik kocsmában, vendéglátóhelyen igazolhatatlan eredetű pálinkát, párlatot árultak. Ezt egy száz elárusító helyre kiterjedő ellenőrzés során állapították meg a hatóságok. A jövőben a pálinkák minősítésére is sor kerülhet, hogy a vevő tudja, kiv
Minden harmadik kocsmában, vendéglátóhelyen igazolhatatlan eredetű pálinkát, párlatot árultak. Ezt egy száz elárusító helyre kiterjedő ellenőrzés során állapították meg a hatóságok. A jövőben a pálinkák minősítésére is sor kerülhet, hogy a vevő tudja, kiv
AZ ÁRPÁVAL, búzával együtt érő körte az első gyümölcs, amelyből pálinkát is főzhetünk – már aki ezt nem tette meg a meggyel, cseresznyével, eperrel a korábbi hetekben. Cefrét kell tehát készíteni – igen ám, de hogyan?
AZ ÁRPÁVAL, búzával együtt érő körte az első gyümölcs, amelyből pálinkát is főzhetünk – már aki ezt nem tette meg a meggyel, cseresznyével, eperrel a korábbi hetekben. Cefrét kell tehát készíteni – igen ám, de hogyan?